Graniet:
Graniet is een natuurlijk materiaal dat honderden miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. Het is erg duurzaam en gaat met de juiste toepassing levenslang mee. Het materiaal is kras- hitte- en zuurbestendig en stoot en slijtvast. Wel wordt aangeraden om altijd een onderzetter te gebruiken.

Composiet:
Composiet is een samengesteld materiaal wat bestaat uit kwarts en bindmiddel met eventueel aanvullende materialen zoals: kleurstof, glas en of spiegeldeeltjes.
Composiet is een uitstekend onderhoudsvrij werkblad met in het algemeen een goede kras- en hittebestendigheid. Wel wordt aangeraden om altijd een onderzetter te gebruiken.

Keramiek & dekton:
Het hoofdbestanddeel van keramiek is klei wat word voorzien van een print en
vervolgens word gebakken op een extreem hoge temperatuur. In het algemeen heeft keramiek een uitstekende kras, hittebestendigheid en vlekbestendigheid. In vergelijking met graniet en composiet, is keramiek wel kwetsbaarder voor beschadiging bij punt- en stootbelasting.

Dekton en keramiek hebben een vergelijkbaar productieproces en eigenschappen. Echter bevat de productie van dekton ook technieken en ingrediënten uit de glas- en composietindustrie.

Hi-Macs:
Hi macs bestaat voor 70% uit natuurlijk mineraal 25% zuiver acryl en 5% pigment en bindmiddel. Een voordeel van dit materiaal is dat je deze optisch naadloos kunt verwerken waardoor je niet gebonden bent aan bepaalde maatvoering. Hi-Macs is niet poreus en bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Door het porie vrijen oppervlakte is deze makkelijk te reinigen en zeer hygiënisch.

HPL:
Een HPL keukenblad wordt ook wel een kunststof blad genoemd. Een HPL werkblad is glad van oppervlak en daardoor niet poreus. Hierdoor is een HPL blad zeer hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast is een HPL aanrechtblad verkrijgbaar in vele kleuren en randafwerkingen. Dit kunnen egale kleuren zijn, maar ook houtkleuren en steen- marmertexturen.