Verbouwvolgorde:

Wat komt er allemaal kijken bij een (keuken) verbouwing? Ga je alleen schilderen of ook de vloer vervangen? Kun je er geen wijs meer uit en heb je geen idee welke volgorde je het beste kunt hanteren? Dan is onderstaand overzicht voor jou bestemd.

Elke verbouwing begint met een plan/ontwerp. Zo heb je een duidelijke leidraad tijdens het proces en een helder einddoel. In deze blog schrijven we voornamelijk over de volgorde van de werkzaamheden nadat het ontwerp klaar is. Benieuwd wat onze werkwijze is en hoe het ontwerp ontstaat lees dan: Werkwijze Invorm

Verbouwen ziet er bij iedereen anders uit en daarom kan er niet altijd dezelfde volgorde worde gehanteerd. Wij adviseren onderstaand volgorde.

Als eerst moet er voor een lege ruimte worden gezorgd. Als je over een nieuwbouwwoning beschikt zal dit je startpunt zijn. Wanneer het om een keukenrenovatie gaat is het zaak dat de gehele ruimte word leeg gehaald. De oude keuken word gedemonteerd of gesloopt, de vloer eruit en eventuele tegel worden verwijderd. Het is goed mogelijk dat de leidingen en stroompunten niet op de juiste plek liggen voor het nieuwe ontwerp. Deze mogen verlegt worden aan de hand van een door ons geleverd leidingwerktekening.

Met een lege ruimte en alle leidingen op de juiste plek als beginpunt is dit de meest voorkomende volgorde: stuken daarna komt de nieuwe vloer vervolgens kan er worden ingemeten en het interieur geplaats en als laatste komt de schilder aan de beurt. Dit is geen verplicht volgorde en deze kan per project verschillen maar wanneer we uit gaan van een keuken renovatie is bovenstaande een goede leidraad.